Ogólnopolski Finał Konkursu dla szkół gastronomicznych 2022
19 listopada 2022 r. odbył się Ogólnopolski Finał Konkursu dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarnywykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako ChNP, ChOG i GTS.
Z dumą informujemy, że uczniowie CKZ nr 1 (wychowankowie MOS nr 6 w Warszawie) Paweł Nowak i Paweł Rudnicki-Szczypior pod kierunkiem Pani Katarzyny Nawrockiej zajęli III miejsce.
W finale wzięli udział autorzy 10 najlepszych przepisów kulinarnych, wybranych spośród kilkudziesięciu szkół ponadpodstawowych o profilu gastronomicznym z całej Polski. Prace oceniła komisja konkursowa składająca się z przedstawicieli Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Prezesa Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, przedstawicieli Współorganizatorów Konkursu, Prezesa Polskiej Inicjatywy Kulinarnej, Prezesa Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz przedstawiciela Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.