Wydarzenie w CKZ ” Wojewódzki VII etap Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz”
W czwartek 15 lutego odbył sie w naszej placówce wojewódzki VII etap Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.Uczestnikami etapu wojewódzkiego byli zwycięzcy szkolnych etapów Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz. Temat tegorocznego turnieju w roku szkolnym 2023/2024 brzmiał„POTRAWY W NOWOCZESNEJ ODSŁONIE Z REGIONU POCHODZENIA UCZESTNIKÓW TURNIEJU”.Turniej składał się z 2 etapów: części teoretycznej oraz części praktycznej. Każdy uczestnik sporządził dwie porcje dania zasadniczego.Pracę uczestników oceniali charyzmatyczni, fantastyczni ludzie z branży gastronomicznej oraz naszej oświatowej.Wyniki:I miejsce Ivan Holub: Branżowa SzkołaI-go Stopnia nr 20, im. prof. Stanisława Bergera, WarszawaII miejsce Oskar Faustman Branżowa Szkoła I-go Stopnia Nr 63 WarszawaIII miejsce Jakub Śliwecki Branżowa Szkoła I-go Stopnia Nr 63 WarszawaIV miejsce Krystian Ponichtera, Centrum Kształcenia Zawodowego nr 1, Warszawa.Na koniec pogadanka z jurorami: Grzegorzem Łapanowskim, Emiliano Castagna, Przemysławem Kopania. Uczestnicy – chociaż niektórym się nieco „dostało po uszach” zachwyceni! To była dopiero lekcja !!! Reprezentant naszej placówki Krystian- 4 miejsce. Trochę niedosyt, mieliśmy apetyt na ciut więcej, ale i tak jesteśmy z niego dumni! Wspólnie z opiekunem p. Kasią Dyczko spędzili wiele godzin w pracowni, a danie: Warszawska kaczka i batatowe pyzy z dymną konfiturą z czerwonej cebuli” wyglądało nowocześnie, elegancko i najważniejsze smakowało nieziemsko. Wszystkim uczestnikom gratulujemy!!!a jurorom dziękujemy za poświęcony czas, sponsorom za nagrody.